- 250 gr margarina
- 400 gr čokolade za kuvanje
- 150 gr šećera
- 1 vanilin šećer
- 120 gr brašna
- 8 jaja
- 100 gr marmelade (kajsija, drijenak...)
- 400 gr čokolade za kuvanje
- 150 gr šećera
- 1 vanilin šećer
- 120 gr brašna
- 8 jaja
- 100 gr marmelade (kajsija, drijenak...)
Pjenasto umutiti 150 gr margarina. U to dodati 250 gr rastopljene čokolade, 150
gr šećera i jedan vanilin šećer. Sve dobro izmješati. U ovo dodati 120 gr
brašna i osam žumanaca jedno po jedno. Posebno umutiti čvrst snijeg od osam
bjelanaca i lagano, najbolje drvenom varjačom, sjediniti sa pripremljenom
smjesom od čokolade, žumanaca i margarina. Sipati u kalup i peći na 150 C jedan
sat.
Pečenu koru dok je još topla presjeći na pola. Pripremiti 100 gr marmelade sa 5
-6 kašika vode i zagrijati da se rastopi i sjedini. Sa ovim obilno premazati
presječenu koru. Ostaviti da se prohladi. Rastopiti 100 gr margarina i 150 gr čokolade i sa time preliti cijelu tortu.
Objavi komentar